Mentési Tanácsadás

Az informatikus legjobb barátja a mentés

Compgate Kft. Mantési tanácsadás

Segítünk, hogyan készítsen kritikus adatokról és programokról másolatokat (mentéseket) majd biztonságosan (a rendelkezésre állást és a bizalmasságot egyaránt biztosítva) tárolja azokat. A rendszerfelmérést követően a programokat és adatokat osztályokba kell sorolni, melyekre meghatározni a mentési típusokra (Full backup, Incremental backup, Partial backup, Zero day backup ) vonatkozó eljárásokat, a mentések gyakoriságát. Mindez kiegészül a tartalékolási rendszerek értékelésével.

Amennyiben már Virtuális szervereket használ, úgy a Veeam Backup megoldásait ajánljuk.

"A Veeam új megközelítést alkalmaz a virtuális gépek mentésére és replikációjára. A kifejezetten hypervisort megszólító direkt parancsoknak köszönhetően több, mint 90%-kal gyorsabb a hagyományos mentési technológiáknál a mentési és visszaállítási idő, esetenként 50x gyorsabb a replikáció. A szoftver használatával több, mint 70%-kal csökkenthető a mentésre és replikációra fordított költség. A megoldás agentless, azaz nem használ virtuális gépekbe beépülő modulokat, valamint egy ún. vPower levédetett technológiára épül a megoldása, melynek alapja az, hogy a Veeam mentési szoftver által tömörítve és deduplikálva lementett virtuális gépeket (VM) azonnal el tudja indítani közvetlenül a mentésből. Ez a folyamat 2-5 percet vesz igénybe, és független a virtuális gép méretétől."

A Veeam célja, hogy olyan mentési és felügyeleti megoldásokkal támogassa az ügyfeleket, amik kihasználják a legmodernebb technológiai megoldások nyújtotta lehetőségeket. A gyártó megoldásainak egyik legnagyobb előnye, hogy VMware infrastruktúrák esetén egyáltalán nem, Hyper-V esetén pedig csak egy minimális beépülő modul (agent) telepítése szükséges a rendszerbe. Ennek köszönhetően minimális hatással van csak az infrastruktúra működésére.

A Veeam felügyeleti megoldásaival teljesörű proaktív 24/7-es VMware és Hyper-V felügyeletet tudunk megvalósítani. A Veeam One termék képes önállóan biztosítani a felügyeletet, riporttolhatóságot és kapacitás tervezést.

A termék legfontosabb képességei:

  • 24/7 valós idejű felügyelet és riasztás
  • Több mint 25 előre definiált mentési riport Veeam mentési rendszer integrálása esetén
  • Részletes kapacitás tervezés "mi lenne ha" elemzések és erőforrás-foglalás tervezések
  • Multi-tenant riportok és felügyelet
  • Több mint 200 előre definiált riasztás
  • Testre szabható riportok
  • Tudásbázis
  • Egyedi riport készítő megoldás
  • Veeam Cloud Connect felügyelete és riportolása
  • Állapot és teljesítmény dashboard-ok
Forrás: Humansoft