Mentési Tanácsadás

Az informatikus legjobb barátja a mentés

Compgate Kft. Mantési tanácsadás

Segítséget tudunk nyújtani abban, hogyan készítsen kritikus adatokról és programokról másolatokat (mentéseket) majd biztonságosan tudja tárolni azokat. A rendszerfelmérést követően a programokat és adatokat osztályokba kell sorolni, mentési típusokra kell osztani, mint például teljes vagy különbözeti mentések (Full backup, Incremental backup, Partial backup, Zero day backup ).

Amennyiben már Virtuális szervereket használ, úgy a Veeam Backup megoldásait ajánljuk.

"A Veeam új megközelítést alkalmaz a virtuális gépek mentésére és replikációjára. A kifejezetten hypervisort megszólító direkt parancsoknak köszönhetően több, mint 90%-kal gyorsabb a hagyományos mentési technológiáknál. A mentési és visszaállítási idő, esetenként 50x gyorsabb a replikáció. A szoftver használatával több, mint 70%-kal csökkenthető a mentésre és replikációra fordított költség. A megoldás agentless, azaz nem használ virtuális gépekbe beépülő modulokat, valamint egy ún. vPower levédetett technológiára épül a megoldása, melynek alapja az, hogy a Veeam mentési szoftver által tömörítve és deduplikálva lementett virtuális gépeket (VM) azonnal el tudja indítani közvetlenül a mentésből. Ez a folyamat 2-5 percet vesz igénybe, és független a virtuális gép méretétől."

A Veeam célja, hogy olyan mentési és felügyeleti megoldásokkal támogassa az ügyfeleket, amik kihasználják a legmodernebb technológiai megoldások nyújtotta lehetőségeket. A gyártó megoldásainak egyik legnagyobb előnye, hogy VMware infrastruktúrák esetén egyáltalán nem, Hyper-V esetén pedig csak egy minimális beépülő modul (agent) telepítése szükséges a rendszerbe. Ennek köszönhetően minimális hatással van csak az infrastruktúra működésére.

A Veeam felügyeleti megoldásaival teljesörű proaktív 24/7-es VMware és Hyper-V felügyeletet tudunk megvalósítani. A Veeam One termék képes önállóan biztosítani a felügyeletet, riporttolhatóságot és kapacitás tervezést.

A termék legfontosabb képességei:

  • 24/7 valós idejű felügyelet és riasztás
  • Több mint 25 előre definiált mentési riport Veeam mentési rendszer integrálása esetén
  • Részletes kapacitás tervezés "mi lenne ha" elemzések és erőforrás-foglalás tervezések
  • Multi-tenant riportok és felügyelet
  • Több mint 200 előre definiált riasztás
  • Testre szabható riportok
  • Tudásbázis
  • Egyedi riport készítő megoldás
  • Veeam Cloud Connect felügyelete és riportolása
  • Állapot és teljesítmény dashboard-ok